3 Dec

Geen Melania Trump-producten meer in Slovenië

Slovenen die producten hebben vernoemd naar hun beroemdste landgenoot - Melania Trump - kunnen maar beter oppassen. De aanstaande first lady heeft een advocaat in de arm genomen om te voorkomen dat allerlei producten, waaronder Melania-honing, -taartjes, -schoenen, -slipjes en -bh's, haar naam dragen.  Lees ook: Modeontwerper weigert Melania Trump te kleden Meteen nadat Donald Trump de presidentsverkiezingen won, werden de eerste Melania-producten op de markt gebracht. Zo verkocht een banketbakker Torta Melanija, een taartje met echt goud erin, om Melania te eren. Daarop volgde al snel potten honing met haar foto erop, pumps die naar haar vernoemd werden en een ondergoedlijn. Zelfs de enorme kerstboom in hoofdstad Ljubljana heet Melania.  Dat werd miss Trump blijkbaar iets te veel. Haar advocaat heeft daarom nu een verklaring uitgegeven. „Het is heel duidelijk in Slovenië: de naam, achternaam en beeltenis van een persoon mag je niet zonder toestemming gebruiken voor commerciële doeleinden.” Waarschuwing Die verklaring was vooral bedoeld als waarschuwing, want er is nog niemand aangeklaagd volgens de advocaat. De mensen die de kerstboom in Ljubljana naar de first lady hebben vernoemd, hoeven zich overigens geen zorgen te maken. „Daar hebben we niets tegen, omdat het niet commercieel is.” Het is nog onduidelijk of de producten waarop alleen de naam Melania staat, zonder haar achternaam en foto erbij, ook 'illegaal' zijn. „Maar als het haar waardigheid aantast, raad ik mensen aan om voorzichtig te zijn”, aldus de advocaat tegenover Reuters.

Zoon (2) krijgt beren van uniform overleden vader

Alweer twee maanden geleden kwam de politieagent Blake Snyder om het leven bij een schietpartij. Zijn 2-jarige zoontje Malachi heeft voor de kerst een wel heel bijzonder cadeautje ten nagedachtenis aan zijn vader gekregen. „Hij is gestopt met vragen naar zijn vader”, zegt Malachi’s moeder, Elizabeth Snyder tegen KTVI. „Hij heeft onwijs vaak naar zijn vader gevraagd, wat heel erg moeilijk is. Ik weet niet goed hoe ik moet reageren. Elke keer als ik naar hem kijk herinner ik me ook dat mijn man niet thuis gaat komen.” Cadeau Hoewel Malachi ooit nog het moeilijke gesprek met zijn moeder moet hebben, kreeg hij voor de kerst alvast een waanzinnig mooi cadeau: twee teddy beren, gemaakt uit het uniform van zijn vader. Op de voeten van de beren zijn de woorden ‘love you always’ en ‘always with you’ genaaid. De beren waren een vroegtijdig kerstcadeautje van een vriend van de familie. Elizabeth plaatste de foto van Malachi, die dolblij was met zijn twee beren, op Facebook en kon rekenen op duizenden hartverwarmende reacties. Blake Snyder kwam op 6 oktober om het leven toen hij voor zijn werk naar een opstootje ging en van dichtbij werd neergeschoten. De politiechef van zijn korps noemde het tragische incident een ‘nederlaag.’ 

Man wint 375 kilo kruidnoten en geeft alles weg

Dat niet alleen pieten met snoepgoed strooien, bewees de 39-jarige Ton uit Aalsmeer donderdagavond. Hij won 375 kilo aan kruidnoten van Bolletje, maar gaf het lekkers - wegens ruimtegebrek - allemaal weg. „Ik had geen idee dat al die pepernoten zo veel ruimte in beslag zouden nemen.” Lees ook: Sintstress? Hier vind je kant-en-klare gedichten Ton, die politieagent is, reageerde eerder deze week op een oproep van Bolletje op Facebook. Het bedrijf verlootte 375 kilo kruidnoten, in totaal 1875 zakjes van 200 gram. Daar reageerde Ton op met een foto van zijn 7-jarige zoontje met kruidnoten. „We hadden het verhaal bedacht dat ik de verkeerde kruidnoten had gekocht, en dat mijn zoontje daar boos om was. Met kruidnoten heeft hij op de grond gespeld dat hij Bolletje wilde, en dat vonden veel mensen wel grappig, geloof ik”, vertelt hij aan RTL Nieuws. Met de originele foto was de Ton de gelukkige winnaar van de 375 kilo kruidnoten. „Ik dacht dat ik die bijna 2000 zakjes thuis afgeleverd zou krijgen. Ik had al contact met de Voedselbank om het daar naartoe te brengen, maar die wilde het om allerlei redenen niet. De kruidnoten zouden namelijk te laat komen voor het inpakken van de pakketten, en ze vonden het geen gezonde voeding. Toen bleek ook nog eens dat ze de pepernoten in één grote zak van twee kuub kwamen afleveren, best onhandig dus.” Gratis op te halen Ton koos er uiteindelijk voor om het snoepgoed bij het politiebureau bij hem in de buurt af te laten leveren. Hij gaf in een Facebookgroep voor gratis spullen aan, dat iedereen die wilde kruidnoten kon komen halen.  „Mensen kwamen uit alle hoeken van Aalsmeer met pannen, plastic zakjes en maatbekers om hun kruidnoten in te doen. De hele avond lang bleven ze komen. En het hield gelukkig op tijd op: toen we er nog maar een paar over hadden, kwam er nog één meneer langs om ze op te halen.” Thuis heeft de politieagent nog drie bakjes met kruidnoten op het aanrecht staan. Hij heeft er geen spijt van dat hij de 375 kilo lekkers heeft weggegeven. „Kinderen werden hier zo blij van, en mensen glunderden echt toen ze de pepernoten kwamen ophalen. Daar ben ik wel door ontroerd.”

Neem het maar eens op tegen ZNSTD

Regelmatig verschijnen Henk en Joke Heijnen in de raadszaal in het stadhuis. Vroeger kwamen ze er nooit. Waarom zouden ze? Ze hadden nooit problemen met de gemeente. Maar tegenwoordig komen ze er regelmatig als de gemeenteraad vergadert, los van wat er op de agenda staat. Sommige raadsleden komen naar hen toe, anderen juist niet. Een van de wethouders wendt zich steevast af, merken ze. In elk geval, hun komst valt op. Daarom gaan ze ook. „Om ervoor te zorgen dat ze ons niet vergeten”, zegt Joke Heijnen.

Meisje (7) dat eerste dier doodschiet gaat viral

Uiteenlopende reacties op social media. Een filmpje van een  7-jarig meisje uit Texas dat voor het eerst een dier neerschiet, gaat viral. Lees ook: Vangst Japanse walvisjacht: meer dan honderd stuks Het filmpje van de 7-jarige Lilly Klapper werd maandag door haar vader Cory op Facebook gezet en is sindsdien miljoenen keren bekeken. Op het filmpje zijn enkel Lilly en haar vader te zien, terwijl Lilly voor het eerst probeert om een dier neer te schieten, onder het toeziend oog van haar trotse vader. Een zichtbaar gefocuste Lilly richt secondenlang op het beest en schiet uiteindelijk, waarna haar vader haar enthousiast vertelt dat ze het beest heeft geraakt. Lilly is uitzinnig van vreugde. In zijn post erkent de vader van Lilly dat de video - waar op zijn Facebookpagina overigens veelal positieve reacties onder gepost worden - niet voor iedereen geschikt is en moedigt hij mensen die het geen fijn filmpje vinden aan om ‘verder te scrollen’. Hij vertelde aan Fox News dat hij zijn dochter op 5-jarige leeftijd leerde schieten en moedigt andere ouders aan om hun kinderen mee naar buiten te nemen om van de natuur te genieten. 

To the top