3 Dec

Max krijgt prijzen voor inhaalactie en 'personality'

Niet een, maar twee prijzen sleepte Max Verstappen vrijdagavond in de wacht tijdens het FIA Prize Giving gala in Wenen. De Nederlandse Formule 1-coureur werd verkozen tot Personality of the Year en kreeg een prijs voor Action of the Year.   De FIA is een internationale auto- en motorfederatie, gevestigd in Frankrijk. Verstappen heeft de titel Personality of the Year te danken aan geaccrediteerde media, waarvan de meesten op hem stemden. De trofee voor Action of the Year werd Max toebedeeld door de fans. Lees ook: Verstappen boven Rosberg in verkiezing F1-bazen Welke actie dat is, kun je misschien wel raden. Op de lastige ‘regenrace’ in Brazilië was de inhaalactie van Verstappen op Nico Rosberg volgens de fans de mooiste. Dit was ook een van Max’ eigen favorieten. „Mijn eerste overwinning was ontzettend bijzonder en mijn andere hoogtepunt was de regenrace in Brazilië. Dat waren geweldige momenten.”   Verstappen noemde het winnen van de twee prijzen een „een hele mooie erkenning.” Tevens vertelde aan verstappen.nl hij dat hij blij is hoe zijn tweede seizoen in de Formule 1 verlopen is en hoe tevreden hij is met zijn team van Red Bull Racing. „Hopelijk verloopt volgend jaar zelfs nog succesvoller. We werken er hard aan om volgend jaar een stap vooruit te zetten, maar het is afwachten tot de auto voor het eerst de baan opgaat.”   Niet alleen Max zelf, ook Helmut Marko van Red Bull denkt dat 2017 het jaar van de nu 19-jarige coureur gaat worden. „Hij maakt een fout nooit een tweede keer. Daarom denk ik dat hij klaar is voor de titelstrijd. Hij heeft geen voorbereidingen meer nodig, hij weet hoe het spel gespeeld wordt”, aldus Marko in gesprek met formula1.com.  Lees ook: ‘Max Verstappen is in 2017 klaar voor wereldtitel’ Tijdens de ceremonie in Wenen werd er uiteraard extra aandacht geschonken aan Nico Rosberg. De 31-jarige coureur had eerder die vrijdag aangekondigd per direct te stoppen met de sport. Hij zou het besluit begin deze week, na het uitbundig vieren van zijn wereldtitel, hebben genomen. 

Mensen met minimumloon meeste salarisverhoging 2017

2017 belooft een goed jaar te worden voor de portemonnee, want alle inkomensgroepen ontvangen vanaf volgende maand gemiddeld meer nettosalaris. Dat schrijft Raet, HR-dienstverlener. Zij komen als eerste met cijfers over de lonen van volgend jaar. Lees ook: Minder salaris voor mensen met dialect Mensen met een minimumloon hebben nu het meeste geluk, schrijft RTL. Met een stijging van 2,2 procent, gaat dat salaris het meest omhoog. Gemiddeld zullen zij in 2017 1409,93 euro verdienen. Voor de volgende inkomensgroepen zijn de volgende cijfers opgesteld: - Modaal: +1,08 procent stijging (nettosalaris 2017: 2156,08 euro). - 1,5 keer modaal: +1,20 procent (nettosalaris 2017: 2882,- euro). - 2 keer modaal: + 1,26 procent (nettosalaris 2017: 3600,25 euro). Deze salarisverhoging is een gevolg van het nieuwe beleid van de Tweede Kamer. Na Prinsjesdag is in Den Haag het een en ander veranderd aan de algemene heffingskorting en arbeidskorting. Hierdoor gaat iedereen er in 2017 een beetje op vooruit. Voordelen loonstijging Raet heeft naar aanleiding van dit beleid gekeken hoeveel iedereen er volgend jaar bij krijgt. Dat kun je voor jou persoonlijk hier uitrekenen. Economen zeiden volgens RTL al een tijdje dat een loonstijging vanuit bedrijven helemaal geen kwaad kan in Nederland. De Nederlandsche Bank is het daarmee eens, volgens hen zou er bijvoorbeeld in horeca en vervoer ruimte zijn voor loonsverhoging.  De baas van deze bank, Klaas Knot, riep bedrijven dit jaar al op de loonstijgingen niet te beperken. Hij vindt loonstijging juist goed, omdat het de economie helpt. Hogere lonen betekenen namelijk automatisch dat werknemers meer uit kunnen geven.

Speelgoedwinkels hebben het moeilijk

Sinterklaascadeautje nodig of is je kleine neefje of nichtje jarig? Dan is de kans groot dat je eerder het internet afstruint naar speelgoed dan dat je een speelgoedwinkel binnenstapt. De winkels hebben het lastig en kunnen vaak het hoofd niet boven water houden. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS. Lees ook: Syrische ‘sint’ smokkelt speelgoed naar kinderen Bedenk maar eens hoe je het aanpakt als je een cadeautje voor een kind wil kopen. Waar je vroeger eerder de Intertoys, Bart Smit of een kleinere speelgoedzaak binnenliep, bestel je nu veel eerder iets online. Tevens kan de afname van het aantal speelgoedbedrijven te maken hebben met concurrentie van winkels die zich niet alleen op speelgoed richten, maar bijvoorbeeld ook op andere producten zoals boeken en kleding.  Sterke daling Tussen 2008 en 2016 is het aantal bedrijven dat zich enkel op speelgoed richt afgenomen van 965 naar 660. Ook het aantal ‘fysieke’ winkels van de speelgoedzaken nam af: waren er in 2008 nog 1375 speelgoedwinkels, in 2016 zijn dat er nog 1100.  De omzet van de speelgoedbedrijven nam sterk af, iets wat zeker met de crisis te maken heeft. In 2015 lag de totale omzet van de ‘fysieke speelgoedwinkels’ zo’n 35% lager dan die van 2008. Een fikse daling dus.  Lees ook: Echtpaar schenkt grote speelgoedtrein aan ziekenhuis De afname van speelgoedwinkels verschilt per provincie. In Utrecht is de daling het grootst, met een afname van een derde van de vestigingen. Ook in Noord-Brabant en Noord-Holland zijn er nu een stuk minder speelgoedwinkels te vinden dan acht jaar geleden. Overijssel is de enige provincie waar het aantal speelgoedwinkel juist gestegen. 

To the top