24 Jul

Zwarte Cross 2016: zaterdag in beeld

Uitverkocht dag 2: de jarige (20) Zwarte Cross heeft alleen maar uitverkochtbordjes op de Achterhoekse festivaldeur dit weekend. De kans op bar en boos weer was aanwezig, zo meldden de weerdeskundigen in de ochtend, maar nee: zonnebrand en water hadden de meer dan 50.000 festivalgangers nodig. Er vielen alleen (heel veel) druppels bier.   Lees ook: Zwarte Cross 2016: vrijdag in beeld Na een wervelende muziekdag op vrijdag met onder meer Douwe Bob, Typhoon en Kensington (die laatste band kreeg tussen de 30.000 en 40.000 enthousiaste mensen voor de rockneuzen), trok Metro de Zwarte Crosszaterdag langs stunts en crossbaan, toch een van de peilers van het van alles en nog wat-festival. De Zwarte Crosszaterdag in beeld: Lucas Hamming, maar dat raadde je vast al. The Sheepdogs, rock uit Canada op het Bayoupodium, een Amerikaanse veranda. De Zwarte Cross trekt publiek van jong tot oud, van normaal tot gek. Alien gespot. Juichend op de brommer. High heelsklasse: meiden rennen op hakken naar hun crosswagen. Festivaldirectrice Tante Rikie heeft een geheim. Lekker op je crossmotor scheuren. Lees ook: De grappigste borden van de Zwarte Cross Niet alleen Pokémon is er, ook Sesamstraat. Giraffe met Nozem Oil, het officiële Zwarte Crossdrankje. Liefste foto van de dag: Pippi Langkous. Pompen of verzuipen, alle gezegdes worden uit de kast gehaald. Crossers uit de buurt, Zutphen. Inktvis en vrolijke dame. Festivalgangers kunnen een vrije val van 25 meter maken. Zie het bordje. Stunten boven de bomen. Even juichen tijdens een enorme sprong. Deze meneer denkt er het zijne van. We kunnen alleen maar afsluiten met één dame: Tante Rikie, directrice van het grootste festival van Nederland.  

Familie verliest 3 kinderen door aanslag München

Bij de schietpartij in München kwamen vrijdag negen mensen om. Van hen blijken er drie uit een dezelfde familie te komen. De kinderen zijn tussen de 13 en 15 jaar oud. De familie komt van oorsprong uit Kosovo, een land in de Balkan. De familie wil dat de kinderen ook in Kosovo worden begraven, dit meldt het Duitse Rode Kruis. Naast psychische hulp, krijgt de familie ook financiële hulp van het Rode Kruis. Lees ook: 'Schutter München was depressieve scholier' Eerder werd er op de website van het Rode Kruis geschreven dat de kinderen ook uit hetzelfde gezin komen, maar dit bleek niet te kloppen. De 18-jarige Duitse Duitse Iraniër richtte vrijdag een bloedbad aan in het Olympia-winkelcentrum in München. Over zijn motief is nog niet veel duidelijk, maar er wordt gevreesd dat de jongen geïnspireerd was door de Noorse moordenaar en extremist Anders Behring Breivik, die op 22 juli 2011, 77 mensen om het leven bracht. Duitse regering vreest na-apers In regeringskringen in Berlijn wordt gevreesd dat de aanval van maandag 18 juli van een zeventienjarige Afghaanse asielzoeker op mensen in een trein bij Würzburg en de moordpartij vrijdag gepleegd door een achttienjarige scholier in München meer amokmakers inspireert om in actie te komen. De Süddeutsche Zeitung schreef zaterdag dat er zorgen zijn dat remmingen van mensen met neigingen tot schokkende gewelddaden wegvallen door de met grote internationale mediabelangstelling gevolgde misdaden van 18 en 22 juli.  

'Nieuwe iPhone in september verwacht'

De nieuwste iPhone wordt waarschijnlijk vrijdag 16 september gepresenteerd. Dat schrijft Nu.nl naar aanleiding van een tweet van tech-journalist Evan Blass. Hij schrijft dat het om de retail release gaat en dus niet om het officiële lanceringsevent.  Op Twitter wordt druk gespeculeerd over de exacte datum van de lancering. Zo zijn er geluiden dat de nieuwe iPhone 12 september gepresenteerd wordt, op 16 september in de voorverkoop gaat en de 23ste in de winkel ligt.    Het is nog onduidelijk of het om een nieuwe iPhone 7 gaat of een vernieuwde versie van de iPhone 6. Zelf spreekt Blass over de 'iPhone 2016'. De journalist doet nog geheimzinnig over het nieuwe Apple-product. Eerder zei hij dat er dit jaar nog twee nieuwe iPhones komen. Of in september inderdaad een gloednieuwe iPhone uitkomt, blijft nog onduidelijk. Er wordt in ieder geval geen 16GB-variant verwacht, maar de nieuwe smartphone zou een minimum van 32 GB opslagruimte hebben.  Lees ook: De iPhone is vandaag jarig: de feiten en cijfers Dat Apple kiest voor de maand september is niet opvallend. De fabrikant lanceert vaker na de zomer een nieuwe iPhone.  Lees ook: iPhone vol? 7 tips om ruimte vrij te maken  

IS claimt bloedbad in Kabul: 230 gewonden

Zaterdag hebben twee zelfmoordterroristen tijdens een bomaanslag gepleegd in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Er zijn meer dan tachtig doden en ongeveer 230 gewonden gevallen. De aanslagen behoren tot de bloedigste ooit in Kabul. Lees ook: Bomaanslag Afghaanse stad Kabul Mogelijke start van burgeroorlog Een protestbijeenkomst van de Hazara bevolkingsgroep werd bruut verstoord door bomexplosies die de soennitische extremisten van Islamitische Staat (IS) zeggen te hebben georganiseerd. De extremisten van de Afghaanse Taliban hebben woedend gereageerd op de aanslagen en zien dit als een poging om een Afghaanse burgeroorlog te starten. De Taliban ziet IS als een concurrent in de strijd om macht.  De extremisten van IS zijn sinds vorig jaar tussen Afghaanse stammen en de Taliban opgedoken, maar hebben nog niet eerder aanslagen gepleegd in de hoofdstad.  Stroom De demonstratie in Kabul was georganiseerd door de Hazara's, zij zijn een overwegend sjitische minderheid in Afghanistan. Duizenden mensen betoogden in Kabul voor het verleggen van de route voor hoogspanningskabels. Ze willen dat de elektriciteitslijnen die vanuit Turkmenistan naar de Afghaanse hoofdstad Kabul gaan, ook in twee andere provincies aangelegd worden waar vooral Hazara's wonen. Daarmee krijgt de regio dan eindelijk stroom. Zondag is in Afghanistan een dag van nationale rouw uitgeroepen. Let op: Foto's kunnen schokkend zijn. Bomaanslag 23 juli. Foto: ANP Verdriet en onbegrip in Kabul. Foto: ANP Jongen in shock na explosie. Foto: ANP

Go Go Power Rangers! De actiehelden komen terug

Alles uit de jaren 90 lijkt momenteel weer helemaal hot. Iedereen lijkt in de ban van Pokémon en de volgende rage ligt alweer op de loer. De Power Rangers komen namelijk terug! De film, geregisseerd door Dean Isrealite (Project Almanac), wordt in maart 2017 in de bioscoop verwacht.   In het Amerikaanse San Diego vindt momenteel de Comic-Con plaats. Dit popcult-event is een walhalla voor strip- en comicfans. Tijdens het event lopen actiehelden en bad guys uit strips in levende lijve rond. Voor de nieuwe Power Rangers dus een uitgelezen kans om de nieuwe film te promoten.  Verhaal Het is alweer jaren geleden dat de actiehelden ons vermaakten met hun bizarre vechtkunsten. Waar ging de serie ook alweer over? De aarde werd bedreigd en vijf individuen kregen superkrachten om het buitenaards kwaad te verslaan. De Power Rangers gebruikten hiervoor een vechtsport en geavanceerde wapens. Wat betreft de verhaallijn, gaat er niet veel veranderen. De film gaat over vijf middelbare scholieren in het stadje Angel Grove. Het stadje dreigt vernietigd te worden door buitenaardse krachten. De scholieren zijn de enige die de wereld kunnen reden, mits zij samenwerken als  de Power Rangers. Looks De outfits zijn flink gepimpt. Dat moet ook wel met de actiehelden van tegenwoordig. Zo vallen de strakke, glimmende pakjes van de Power Rangers weg bij de gelikte, stoere outfit van de Avengers. De nieuwe Power Rangers moeten volgens production designer Andrew Menzies een meer volwassen publiek aantrekken.    Cast Tijdens de Comic-Con werd ook de cast voorgesteld. Die bestaat uit Dacre Montgomery (The Red Ranger), Naomi Scott (The Pink Ranger), R.J. Cyler (The Blue Ranger), Ludi Lin (The Black Ranger), Becky Gomez (The Yellow Ranger) en Elizabeth Banks (Rita Repulsa).

To the top