4 Dec

Man neemt LSD en wordt Siberische tijger

In Tsjechië keken boswachters vreemd op toen ze een naakte man door het bos zagen rennen. De man, die LSD had genomen en dacht dat hij een Siberische tijger was, werd gespot door camera’s die zijn geplaatst om wilde dieren te kunnen filmen. Lees ook: Naakte Amsterdammer helpt politie met inbreker Marek H. had volgens Mirror drugs genomen tegen zijn depressie. De hallucinerende drugs deden uitstekend hun werk waardoor H. dacht dat hij een tijger was. Hij trok al zijn kleren uit en begon door het bos te rennen. Hij zou zelfs een prooi hebben geroken.   Boswachters stapten met foto’s van de geflipte man naar de politie. Zij vonden de 21-jarige Marek, afkomstig uit Liberec, later. Hij bekende al gauw dat hij LSD had genomen en dat het beter werkte dan verwacht. Volgens de politie voelde Marek dat zijn ‘echte persoonlijkheid’ eindelijk naar boven was gekomen. Kilometers De depressieve jongen vertelde politieagenten dat hij ineens voelde een tijger te zijn die achter zijn prooi aan moest gaan. Hij dwaalde daarom maar liefst acht uur lang door het bos en legde 25 kilometer af. Lees ook: Deze leeuwen en tijgers werden gered uit het circus De man had geen drugs meer bij zich en heeft daarom alleen een boete gekregen. 

Lief! Baby ziet voor het eerst sneeuw

Het leek allemaal niet goed te eindigen voor het kindje waar Johanna Morton zwanger van was. In de twaalfde week van haar zwangerschap, vertelden doktoren haar dat er iets mis was met het hart van de baby en dat de kans op een miskraam heel groot was. Lees ook: Lief! Baby valt in slaap tijdens spaghetti eten Wonder Zes weken later waren doktoren ervan overtuigd dat de baby dood geboren zou worden. Maar er gebeurde een wonder: vijf maanden geleden beviel Johanna van Clara Ray, de dochter van haar en Craig. En afgelopen week zag de kleine Clara voor het eerst sneeuw. Dat blijkt ze fantastisch te vinden. Het meisje heeft een enorme glimlach op de foto's waar ze voor het eerst sneeuw ziet. Dat is fijn om te zien: er is nog steeds wat mis met het hartje van Clara en ze wordt eindeloos naar dokters en ziekenhuizen gesleept. „Ze heeft operaties, we bekijken het per dag hoe het is. Met haar kan alles ineens anders zijn.” Sneeuw Gelukkig was er tussendoor nog even tijd om samen met Clara familie te bezoeken in Cornwallville, New York. Tijdens Thanksgiving kregen ze daar sneeuw te zien. En Clara? Die vindt het fantastisch.

Naakte Amsterdammer helpt politie met inbreker

Hulp komt soms uit de meest onverwachte hoeken. In het centrum van Amsterdam was een naakte man de held van de dag toen hij een inbreker wist te overmeesteren. Vrijdagochtend uur rolde hij dankzij wat herrie zijn bed uit en zag hij de verdachte, meldt de politie op Facebook. Lees ook: Agente pakt inbreker door truc met jasje Een uurtje of zes kreeg de politie een melding van een inbraak in de Jordaan. Ze snelden naar de plaats delict en de omgeving werd afgezet. Vanuit een huis dichtbij zagen de agenten de dief in de binnentuin van een huis zitten. In de val, zou je denken. Tot hij zijn kans schoon zag. Vluchtroute De bewoner van het huis kwam namelijk polshoogte nemen en deed de tuindeur open. De crimineel maakte gretig gebruik van de kans en en sprintte de woning in om via de voordeur zijn vluchtroute voort te zetten. Dat zag de bewoner niet helemaal niet zitten en hij besloot de inbreker te bespringen. Terwijl hij poedeltje naakt was. Vanaf het raam werd de verdachte vervolgens in de boeien geslagen door de agenten. De held van de dag hoefde zich vervolgens alleen nog zorgen te maken om de bonsaiboompjes die door inbreker omgegooid waren. Achtervolging Het is niet het enige vreemde incident dat dit weekend in Amsterdam plaatsvond. Op de Overtoom probeerden agenten tijdens een controle een auto aan de houden. De bestuurder had door dat wat hij bij zich had niet bepaald legaal was, waarop hij besloot de boel uit zijn auto te gooien. De politie vermoedt dat het om drugs gaat. Na een korte achtervolging wist de politie de wagen klem te rijden en bleken er een hoop spullen in de auto te liggen waarmee je met gemak een inbraak kunt plegen. 

Het rijke raceleven van Gijs van Lennep

Coureur Gijs van Lennep is een levende legende. Won twee maal Le Mans en een maal de Targa Florio. Scoorde punten bij de Formule 1. En er is een rallyklassieker die ’Gijs van Lennep Legend’ heet. Een goede doelenrace die jaarlijks wordt verreden. Gijs zette records op het asfalt, ontsnapte aan de dood en rijdt nog steeds niet langzaam. Zet hem in een Porsche op een circuit en hij zoekt met zijn 74 jaar weer de limieten op. ,,Al rem ik nu wel iets eerder.’’

To the top