21 Oct

Honden dromen over hun baasjes (en Twitter gaat los)

Honden zijn majestueuze wezens. Ze wachten je op als je thuiskomt, rennen enthousiast rondjes in het park en beschermen je tegen ongewenste indringers. Lees ook: Lief: bruid ruilt boeketten in voor asielhonden Honden zijn echter niet alleen fantastisch als ze wakker zijn. Ook als je trouwe viervoeter in diepe slaap is, blijkt het beestje je meest loyale levenspartner ooit te zijn. Want wat blijkt nu? Honden dromen over hun baasjes. Harvard Althans, dat claimt een leraar aan de medische universiteit Harvard, Dr. Deirdre Barrett. Dat schrijft Elite Daily. Barrett zei dat „mensen dromen over dezelfde dingen als waar ze overdag geïnteresseerd in zijn, hoewel het meestal onlogischer is.” Hij voegde daaraan toe dat er „geen reden is om te denken dat dieren anders zijn. Omdat honden meestal heel erg gehecht zijn aan hun baasjes, is het aannemelijk dat honden over je gezicht dromen, maar ook over jouw geur en hoe ze je liefkozen of irriteren.” Twitter Best een schattig feitje inderdaad. Op Twitter werden hondenbezitters dan ook compleet gek toen dit nieuwtje naar buiten kwam. Nu heb je nog een reden om geen slapende honden wakker te maken.

Band geeft as overleden lid weg bij nieuw album

Het is geen nieuws dat de platenverkoop de afgelopen jaren flink is gedaald. De Amerikaanse band Negativland haalde daarom een wel hele bizarre stunt uit om hun nieuwe album aan de man te brengen.  De band Negativland bieden bij hun nieuwe album 'The Chopping Channel' namelijk een zakje met 2 gram as aan van hun overleden bandlid Don Joyce, die in juli 2015 op 71-jarige leeftijd is overleden. De band die sinds 1979 bestaat schrijft het volgende in hun persbericht: „In overeenstemmimg met het thema van het album en zolang de voorraad strekt, zal elke bestelling van ons album worden geleverd met twee unieke items. Namelijk twee gram as van Negativland overleden bandlid Don Joyce en één van Don's casettebandjes die zijn gebruikt tijdens optredens tussen 1981 en 2015," dit meldt NME. Lees ook: As overleden zoon uitgestrooid in meer dan 100 landen „We verkopen u niet alleen muziek, maar ook de nodige 'flesh-and-bone essentials' die je nodig hebt om de komende jaren te overleven." De band wilde nam de titel van het nieuwe album wel heel serieus door een stukje van een echt bandlid te 'herproduceren'. Volgens de band was Don een zeer creatief brein en kende hij op het gebied van muziek en kunst geen grenzen. De bandleden zijn er dan ook van overtuigd dat Don dit niet anders had gewild.  NEGATIVLAND PRESENTS: Over the Edge, Vol. 9 - The Chopping Channel from Bart Conway on Vimeo. Negativland laat weten dat het niet op prijs wordt gesteld als de zakjes as worden verkocht aan derden. Inmiddels zijn de limited ediotion albums met het bijzondere cadeau al uitverkocht.  As van Don Joyce. Foto: Facebook  

Assad noemt beelden van Omran (5) in ambulance nep

De Syrische president Bashar al-Assad beweert dat de beelden van Omran Daqneesh, het 5-jarige jongetje dat na een luchtaanval in Aleppo werd gefilmd in een ambulance, nep zijn. De video is volgens Assad gemanipuleerd. Lees ook: Foto bebloed Syrisch jongetje (5) maakt veel los De beelden van Omran, die in Aleppo onder het puin vandaan werd gehaald na een bombardement door het regeringsleger van Assad, gingen in augustus de hele wereld over. Het jongetje werd een icoon van de vreselijke gebeurtenissen in het door oorlog verscheurde Syrië.   In een interview met de Zwitserse televisiezender SRF1 zegt Assad dat de foto’s en videobeelden die van Omran zijn gemaakt, nep zijn. Die uitspraak deed hij toen journalist Sandro Brotz hem de foto van het bebloede kind liet zien en vroeg of de Syrische president iets tegen de familie van het jongetje wilde zeggen. Gemanipuleerd „Deze incidenten zijn niet echt. Beeld kan makkelijk worden gemanipuleerd en dat is in dit geval ook gebeurd”, zegt Assad. De beelden zijn gemaakt door de Syrische burgerbeweging Civil Defence, in het Westen beter bekend als de Witte Helmen. Vrijwilligers van deze organisatie vonden Omran onder het puin in het Qaterji-district in Aleppo.   De Syrische president zegt bewijs te hebben dat de Witte Helmen deze reddingsoperatie in scène hebben gezet. Assad: „Het kind en zijn zus zijn bij twee verschillende incidenten gered, als onderdeel van een publiciteitsstunt van de Witte Helmen.” „Deze foto is vervalst. We hebben de echte foto van dit jongetje en zijn zusje, die zal ik je na dit interview toesturen”, gaat hij verder. ‘Terreurbeweging’ De Syrische president noemde de Witte Helmen onderdeel van de terreurbeweging Jabhat al-Nusra, het vroegere al Qaeda. Lees ook: Vrouw Assad weigerde aanbod om Syrië te ontvluchten De Witte Helmen is een groep van ongeveer 3000 vrijwilligers die actief zijn in de regio's die door rebellen gecontroleerd worden. In een verklaring op hun website schrijven de Witte Helmen dat ze onafhankelijk zijn een geen deel uitmaken van een politieke groep of partij. Schending mensenrechten Het regime van Assad wordt regelmatig beschuldigd van de schending van mensenrechten. Zo zouden burgers het slachtoffer zijn van martelingen en chemische wapens. In het interview met SRF1 ontkent de Syrische president dat zijn regering verantwoordelijk is voor duizenden burgerslachtoffers. Bekijk het gehele interview hier:    

Zingende chauffeur filmt eigen crash

Dat spelen met je telefoon achter het stuur gevaarlijk is, weet iedereen. Maar ook heel hard zingen kan gevaarlijk zijn. Dat bewijst de Amerikaanse Travis Carpenter met een filmpje van zijn eigen crash op YouTube. Lees ook: Horrorcrash met speedboot kost twee man hun leven Carpenter is zanger in een band en reed van zijn huis in het Amerikaanse Indianapolis naar een repetitie in Whitewater. Het is een rit van drie uur naar een andere staat, die hij wekelijks maakt. Om de tijd te doden oefent hij onderweg altijd met zingen. Dit neemt hij op om er later van te kunnen leren. Dit keer legde hij echter niet alleen zijn zangpartijen vast. Regen Onder zijn filmpje schrijft de zanger dat hij goed op de weg lette en zich aan de maximumsnelheid hield. Misschien was dat laatste niet zo verstandig, want het was ontzettend hard aan het regenen. Door de regen werd zijn wagen ineens onbestuurbaar en slipte de berm in.   „Mijn auto gleed zijwaarts en ging vervolgens achterstevoren van de berm af. Ik raakte ook nog een bord’’, aldus Carpenter over zijn crash. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. Zijn auto is wonder boven wonder, op wat blikschade na, ook nog heel.

Moeder verdedigt zoon met ADHD: Hij is geen pestkop

„Ik heb jullie hulp nodig bij het verspreiden van bewustzijn over onzichtbare beperkingen”, zo begint de Australische moeder Sonia Buckley haar videoboodschap, die het internet over gaat. Haar boodschap: haar zoon Billy is geen pestkop. De 13-jarige Billy lijdt aan ADHD en ODD, ofwel opositional defiant disorder. Dit betekent dat hij moeite heeft met leren, maar ook dat hij soms behoorlijk druk en zelfs agressief kan zijn. Hierdoor krijgt hij al snel het label ‘pestkop’, terwijl hij het niet zo bedoelt. Sorry „Hij is misschien naar geweest tegen jullie kinderen, en misschien heeft hij ze zelfs gepest. Sorry daarvoor”, aldus Sonia, die hoop dat mensen begrijpen waarom Billy zo doet. „Hij interpreteert dingen anders. Soms werken zijn hersenen niet snel genoeg om hem ervan te weerhouden fysiek op dingen te reageren.” Lees ook: Zó voelt het om ADHD te hebben Billy’s school gaat niet goed om met zijn beperking, met als gevolg dat hij al tien keer is geschorst vanwege zijn gedrag. Daarom springt Sonia online in de bres voor haar zoon. „Billy komt soms huilend thuis omdat hij school haat en geen vriendjes heeft. Ik wil duidelijk maken wat er door hem heen gaat en voorkomen dat hij zich buitengesloten voelt.” Meer begrip De video is in drie dagen al meer dan honderdduizend keer bekeken en kan op veel positieve reacties rekenen. ”Ik weet zeker dat Billy met jouw steun opgroeit tot een man die zijn plekje in de wereld vindt en zich beter begrepen voelt”, aldus een van de reacties. Die wens kwam al meteen uit: een dag na het delen van de video kreeg Billy al meteen meer begrip op school.

To the top