27 Feb

Dit was het RTL Debat in tweets

Voor het eerst stonden ze vandaag tegenover elkaar op live tv: de lijsttrekkers van de grootste politieke partijen die meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Althans: bijna alle lijsttrekkers: Mark Rutte (VVD) en Geert Wilders (PVV) lieten het afweten, werd al eerder bekend.  Lees ook: Hier moet je op letten bij het eerste tv-debat Ruim twee uur lang werd er gediscussieerd over de onderwerpen die Nederland op dit moment bezighouden volgens de stellingmakers. De zorg, het recht op levensbeëindiging, de Nederlandse identiteit, de Islam en vluchtelingen zijn onder andere aan bod gekomen. Geen zin om te kijken maar wel benieuwd hoe het is gegaan? Twitter gaf vanavond weer op hilarische wijze commentaar. Jesse Klaver ging het land in       Sommige partijen ziet euthanasie niet zo zitten   Goede zorg? Liever niet!   Feminisme speelt ook een rol tijdens het debat     Gelukkig is het niveau hoog, volgens velen           NRC-columniste Lamyea is blij met wat extra aandacht   Jammer van degenen die vertegenwoordigen     Mark Rutte wordt gemist     Saai? De mensen die nét mogen stemmen, haken dankzij Snapchat in elk geval niet af     De rode draad is vanavond in elk geval de slecht gestrikte stropdas van Jesse Klaver      

Italiaanse artsen spijbelen van hun werk

Napolitaanse artsen nemen het niet zo nauw met hun werktijden. Dat blijkt uit een langdurig onderzoek van de lokale politie, zo weet La Stampa. In totaal 94 dokteren hebben tijdens hun dienst er vandoor gaan, zo blijkt uit beelden van verborgen camera’s. In 55 gevallen ging het om medici die huisarrest hadden. Furbetti Deze zogenaamde ‘furbetti’, moeten thuis wachten totdat ze opgepiept worden voor een noodgeval en mogen niet tussendoor weg. Zonder hen zou het ziekenhuis niet kunnen functioneren. Toch gingen acht verpleegsters, elf sociaal werkers, negen technici, negen radiologen, zes administratieve medewerkers, een neuroloog en een gynaecoloog er zo nu en dan stiekem vandoor. Bekijk ook: Spaanse ambtenaren ontslagen na 15 jaar 'spijbelen' Wat de artsen gingen doen, dat verschilt heel erg per geval. De een kluste bij als chefkok in een restaurant, terwijl een ander zich door een taxi regelmatig naar de tennisbaan liet rijden tijdens zijn shift, een ander ging weer juwelen kopen. Bovendien bleken de collega’s in het Loreto Mare-ziekenhuis het onderling af te stemmen wie wanneer niet werkte. Zo zijn er beelden, waarop te zien is dat een paar collega’s inklokken voor zichzelf en diverse collega’s, die ondertussen elders waren. Landelijk fenomeen Het werkontwijkend gedrag is iets waar Italianen bekend om staan. Afgelopen jaar werden er zelfs 35 spijbelaars gearresteerd en 195 werden er onder streng toezicht geplaatst. De – inmiddels voormalig – Italiaanse premier Matteo Renzi voerde daarom al enkele maatregelen in, waardoor werknemers makkelijker kunnen ingrijpen. Zo werd de ontslagwet versoepeld en mogen werknemers camera’s ophangen. Maar soms gebeurt het werk ontwijken ook met toestemming. Vooral in de gezondheidssector is dat het geval. Twaalf procent (zo’n 80.000 man) heeft namelijk een medische verklaring, waardoor ze het werk waarvoor ze betaald krijgen niet hoeven te doen. Ook heeft Palermo een kleine driehonderd vuilnismannen, die van hun dokter de stoep niet mogen schoonvegen.    

Hommels blijken te kunnen 'voetballen'

Nee, contracten bij Ajax, Feyenoord en PSV zullen er niet voor ze klaar liggen. Maar geloof het of niet, hommels snappen wat het is om te scoren met een bal. Wetenschappers wilden met een proef aantonen dat insecten in staat zijn om complexe taken te leren. Lees ook: 20.000 bijen volgen auto waarin koningin vastzit „We keken hoe ver hommels konden gaan”, zo citeert Scientias hoofdonderzoeker Dr Clint Perry van de Queen Mary Universiteit in Londen. „We gebruikten een onnatuurlijk object – een minibal – bij een taak die geen enkele hommel ooit heeft uitgevoerd.” Drie groepen De hommels kregen allemaal verschillende trainingen, waarbij ze beeld te zien kregen van hommels die al eerder geleerd hadden om de bal te verplaatsen. Een andere groep werd getraind door een variant, waarbij de magneet naar het gat in het midden werd geleid. Bij de derde optie lag de bal al in het midden en kregen ze een beloning, in de hoop dat ze zouden snappen dat een beloning zou volgen als de bal in het midden kwam.   Het bleek uiteindelijk dat de eerste groep – de hommels die gezien hadden hoe een andere bij het voordeed – het beste begreep wat de bedoeling was, zodra ze zelf in de ‘ring’ werden gezet. „Toch doen ze dit alleen als de omgeving druk uitoefent.” Verbetering Volgens onderzoeker Dr Olli J. Loukola zijn de beestje bovendien in staat om naar hun mening wat aan te passen. “Een hommel lost een taak soms wel anders op. De bijen kopiëren niet wat ze zien, maar verbeteren het gedrag.”    

Bikinimodel slaat presentator met losse handjes

Hier in Nederland hoeven we ons nog lang geen zorgen te maken over verbranden onder de zon. Maar in Brazilië schijnt het zonnetje al lekker. Op tv werd daar door een presentator uitgelegd hoe je zonnebrandcreme aanbrengt. Dat met behulp van bikinimodel Rayssa Teixeiro Melo. Lees ook: Net bevallen vrouw in bikini krijgt kritiek Een pittige tante, zo blijkt. De dame laat namelijk niet zomaar over zich heenlopen. Wanneer de presentator tijdens het smeren probeert aan haar billen te zitten, pakt ze zijn hand en duwt ze hem weg. „Nee, dit zijn mijn billen”, zegt ze wanneer de presentator richting haar billen reikt. Twee andere presentatoren staan er ongemakkelijk bij te kijken. Waarschuwing Vervolgens vraagt de presentator of hij nog een keer mag smeren om te demonstreren. Daar stemt Rayssa uiteindelijk mee in. De presentator heeft overduidelijk niet geleerd van de vorige waarschuwing en probeert het weer. Dit keer moet hij het bekopen met een klap in het gezicht. Drie keer is scheepsrecht, zou je denken. Voor de perverse presentator niet: ook na de derde keer probeert hij het bikinimodel gewoon weer te bevoelen. Zelfs na de twee duidelijke waarschuwingen van de dame, vindt hij dat hij het recht heeft om zonder toestemming gewoon nog even aan haar billen te zitten. Ondanks dat er is besproken dat hij het niet meer zou doen. Clown Rayssa is het zat en loopt de set af terwijl ze hem een clown noemt. Online zijn al heel wat filmpjes verschenen met de beelden. Let op: in het onderstaande filmpje zie je alle drie de incidenten. Wel worden ze in het filmpje nog een keer herhaald.   Volgens Daily Mail werd het fragment uitgezonden tijdens voorlichting over gezondheid, op nationale tv. Rayssa noemt het incident niet op haar eigen sociale media, waar ze inmiddels een hoop volgers heeft vergaard. Wel wordt ze op sociale media bijgevallen. „Heel goed van haar”, zegt iemand. „Ze zorgt tenminste dat ze respect krijgt.”

To the top