9 Dec

Vanaf zondag rijden er 150 treinen meer per dag

Er rijden vanaf de nieuwe dienstregeling die zondag begint 150 treinen meer per dag dan het gehele afgelopen jaar. Onder meer de nieuwe Sprinters van het type Flirt worden gefaseerd ingezet. Aan de deze Flirts is 2 jaar lang gewerkt. In de afgelopen maanden hebben de Sprinters proefgereden en zijn machinisten, conducteurs en monteurs opgeleid. Reizigers kunnen de nieuwe Sprinter in eerste instantie tegenkomen op de trajecten Arnhem – Ede-Wageningen en Den Bosch – Oss. Het toilet in de nieuwe Flirt „Door eerst vier treinen op twee trajecten in te zetten, wordt de impact van eventuele kinderziektes beperkt”, laat NS weten. „De planning is dat per 28 december 24 nieuwe Sprinters rondrijden. Dat levert dan 6.700 zit- en staplaatsen op.” In de loop van 2017 stromen de overige Flirt-Sprinters in. Het totaal van 58 Sprinters levert dan 16.100 extra zit- en staplaatsen op. Vooruit Op zeven trajecten gaat NS meer treinen rijden. Ook wordt op een aantal trajecten de reis korter, komen er meer rechtstreekse verbindingen en zijn er kortere wachttijden op stations. De meeste reizigers gaan erop vooruit. Achteruit Maar niet overal kon de dienstregeling voor reizigers worden verbeterd. Op sommige trajecten zijn reizigers langer onderweg of moeten extra overstappen. Met deze nieuwe dienstregeling kan NS de komende jaren groei op het spoor mogelijk maken. Zo verwacht NS volgend jaar 2% meer treinreizigers, wat circa 20.000 extra reizen met de trein per dag zijn.

Studie bewijst dat kaketoes gereedschap kunnen maken

Recent is bewezen dat kaketoes gereedschap kunnen maken om te gebruiken bij allerlei situaties. Twee universiteiten uit Wenen en Oxford hebben samen een studie gedaan naar kaketoes en hun vermogen om gereedschap te maken.    Snoepje grijpen In de video is te zien hoe Figaro spontaan verschillende materialen zo weet te gebruiken dat hij steeds met zijn gereedschap bij het snoepje kan die in het glazen huisje verborgen ligt. Hij gebruikt karton, een takje en echt hout. Hij snapt direct hoe hij het snoepje, die zonder gereedschap onmogelijk te grijpen is, kan pakken en weet ook hoe hij zijn gereedschap moet gebruiken. Na Figaro werd de proef ook gedaan met andere kaketoes en zij deden allemaal precies hetzelfde.  Nu populair: ... Karton „We ontdekten een flexibele en innovatieve manier van gereedschap maken, bij een dier dat daar normaal gesproken niet in gespecialiseerd is", zegt Alice Auersperg, de initiatiefneemster van het onderzoek. Volgens haar komt het meest verrassende resultaat van het stukje karton. „Allereerst het feit dat de vogels iets konden maken van een materiaal dat echt actief vervormd moet worden. Ten tweede: het stukje karton was maar net groot genoeg om bij het snoepje te kunnen komen, maar het lukte de vogels toch allemaal om het voor elkaar te krijgen. Dat wijst uit dat de vogels bewust zien hoe lang hun gereedschap is en dat ze bezig zijn met de functionaliteit van het specifieke materiaal wat ze voor zich hebben liggen." 

RTL 4 komt met ‘kruising’ Utopia en Ik Vertrek

RTL 4 begint in januari met Helemaal Het Einde!, een nieuw tv-programma waarin drie gezinnen huis en haard achterlaten om een nieuw bestaan op te bouwen in het Zuid-Amerikaanse Chili. Lees ook: RTL: We willen écht helpen met hulp-tv Op het eerste gezicht heeft het programma veel weg van een kruising tussen Utopia en Ik Vertrek. Net als in het AVROTROS-format Ik Vertrek verhuizen de deelnemers aan het nieuwe RTL-programma naar het buitenland om hun geluk te beproeven. En net als in Utopia van SBS6 moeten ze dat doen vanaf een stuk grond waar in eerste instantie niets is. Buren Afgelopen week zijn de drie Nederlandse gezinnen los van elkaar naar Chili gevlogen. Daar worden ze buren van elkaar en ontmoeten ze elkaar ook voor het eerst. Ze mogen met elkaar samenwerken, maar hoeven dat niet te doen. „Hoe ze de verdere samenwerking regelen, is geheel aan henzelf. Ze mogen hun eigen plan trekken en hun eigen keuzes maken. Maar wát ze ook kiezen, één ding is zeker: het wordt keihard werken.”, aldus RTL in een persbericht. De gezinnen gaan in principe een jaar weg. Aan het einde van het jaar besluiten de gezinnen of ze blijven of terugkeren naar Nederland. Het tv-programma, dat net als Utopia geproduceerd wordt door Talpa, is ook een jaar lang elke maandag te zien. Helemaal het Einde lijkt me een leuk programma, ik ga kijken   

Deze pub heeft 90 kerstbomen en 21.000 kerstlichtjes

Kerstbomen voor de deur, boven de deur, in de dakgoot, op balkons en zelfs op het dak. Bij de Churchill Arms pub in Londen pakken ze écht uit voor kerst. Je kunt er bier drinken in het gezelschap van maar liefst 90 kerstbomen en 21.000 lichtjes. Lees ook: Man werkt maand lang aan kerstversiering van huis   Met het gigantische aantal bomen, die binnen en buiten te vinden zijn, heeft kroegbaas Gerry O’Brien zijn eigen ‘bomenrecord’ verbroken. Het kostte hem anderhalve week om alle bomen op de juiste plek te krijgen en ze met lichtjes te versieren. 'Bijzondere tijd' „We doen het voor de buurt”, zegt O’Brien tegen Metro UK. „Het is leuk om de reactie van mensen te zien en kerst is nu eenmaal een bijzondere tijd”, gaat hij verder. De man met de groene vingers geeft jaarlijks maar liefst 30.000 pond uit aan decoraties, omgerekend ruim 35.000 euro. Dat geld gaat niet alleen naar kerstbomen- en versieringen. In de zomer is de pub rijkelijk versierd met hangplanten.   Toch is Kerstmis voor O’Brien het belangrijkste. „We willen dat de lichtjes er elk jaar beter uit zien. Ze moeten een onuitwisbare indruk achterlaten”, besluit de man.

Oplettende pakketbezorger redt gekidnapte vrouw

Een chauffeur van bezorgservice UPS heeft in Amerika de heldenstatus verdiend door een gekidnapte vrouw te bevrijden. De man rook onraad toen hij op een pakketje de tekst ‘bel 911’ zag staan. Dat meldt CNN. „Hij heeft ons fantastisch geholpen”, bevestigt agent T.J. Wild van Franklin County Sheriff’s Department.   Hulpkreet op pakketje De tekst was op het pakketje geschreven door een vrouw die in haar eigen woning vast werd gehouden en seksueel werd misbruikt. Toen de chauffeur van UPS het pakketje dinsdag ophaalde bij de woning in Robertsville, zag hij de boodschap. Hij besloot de politie te bellen. Vervolgens werd een SWAT-team naar de woning gestuurd en werd de 33-jarige James Tyler Jordan gearresteerd. Lees ook: 9-jarige voorkomt ontvoering pasgeboren broertje Volgens de vrouw weigerde Jordan haar het huis te verlaten. Hij zou haar hebben geslagen, haar hebben gedwongen zich uit te kleden en haar seksueel hebben misbruikt. Verder zou hij een wapen tegen haar hoofd hebben gedrukt en hebben gedreigd eerst haar en daarna zichzelf te vermoorden. Toen de chauffeur van UPS aanbelde, zag ze haar kans schoon en schreef ze de noodoproep op het pakketje. In de woning was ook een 3-jarig kind. Het kind zat opgesloten in een slaapkamer en zou 15 uur lang geen eten en drinken hebben gehad.   Bezorger geprezen voor actie UPS heeft zijn adequaat handelende werknemers inmiddels geprezen voor zijn actie: „We zijn dankbaar dat deze chauffeur, al ruim tien jaar bij ons in dienst, het protocol heeft gevolgd toen hij een klant in nood zag en de autoriteiten heeft gewaarschuwd nadat hij haar boodschap om 911 te bellen zag”, zo liet het bedrijf in een verklaring weten. ,,Onze chauffeurs zijn heel bekend met hun routes en zijn opgeleid om goed op de omgeving te letten en te reageren wanneer hen om hulp wordt gevraagd.”

To the top