11 Dec

Emotionele Louis Tomlinson treedt op bij X-factor

Een sterk optreden van zanger Louis Tomlinson roept emotie op bij het publiek op social media. De zanger en voormalig lid van One Direction trad zaterdagavond namelijk gewoon op bij de Engelse X Factor, terwijl zijn moeder woensdag overleed. Lees ook: Wint oud-bandlid Zayn Malik het van One Direction? De moeder van Tomlinson, Johannah Deakin, overleed deze week op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie. Ze liet zeven kinderen achter. Afzeggen Veel fans dachten dat Louis Tomlinson het optreden zou afzeggen, maar niets bleek minder waar. Een zichtbaar emotionele Tomlinson trad gewoon op bij de televisieshow, met zijn gloednieuwe – en eerste - solonummer in samenwerking met dj Steve Aoki, ‘Just Hold On’.   Er wordt gezegd dat het nummer over zijn moeder gaat. Onder andere de zin ‘It’s not over till the sun has set, It’s not over till your dying breath’, wijst er volgens fans op dat Tomlinson het nummer voor zijn moeder schreef. De zanger kreeg een staande ovatie toen hij klaar was met de track. Simon Cowell, jurylid bij X Factor, sprak de zanger emotioneel toe. ,,Louis, wat jij net hebt gedaan heeft ontzettend veel moed nodig. Ik respecteer jou zo erg als een artiest en als een persoon. Jouw moeder keek ontzettend uit naar deze avond en ik weet zeker dat ze nu naar je kijkt. Ze was ontzettend trots op jou.” 

Turks restaurant biedt gratis kerstmaal aan daklozen

De eigenaar van een Turks restaurant in London vindt het een vreselijk idee dat er daklozen in zijn stad zijn die tijdens de kerst over straat zwerven, ondanks dat hij leeft volgens de regels van de Islam. Daarom biedt de eigenaar van het restaurant op eerste kerstdag een driegangenmenu aan voor daklozen. Lees ook: Goede daad in restaurant voor vrouw met borstkanker De eigenaar, Serdar Kigili, vindt dat niemand met kerst alleen zou moeten eten. Hij kwam op het idee omdat er in november een oudere vrouw die in de buurt leefde, zijn restaurant Shish binnenkwam, om te vragen of iemand kon helpen om haar raam naar beneden te krijgen, omdat het haarzelf niet lukte. Met kerst alleen De medewerkers van het restaurant twijfelden geen seconde. Toen de vrouw de volgende dag langskwam om hen te bedanken, vertelde ze dat ze met de kerst alleen zou zijn. De situatie van de vrouw deed Kiligi denken aan die van zijn moeder in Turkije, die hij in jaren niet gezien heeft. Het management van zijn restaurant bedacht een fantastisch plan. In eerste instantie plakte het team een papieren advertentie op het raam van het restaurant, met daarop een handgeschreven boodschap: „Niemand eet alleen met kerst. Wij zijn er om met jou te zitten. Gratis driegangenmenu voor daklozen van 12.00 tot 18.00 uur. Alle daklozen en ouderen zijn welkom.    Zijn post is meer dan duizend keer gedeeld op de pagina van het restaurant op Facebook. Het zorgde ervoor dat meer dan 25 mensen uit London vrijwillig willen meewerken aan het gezellige diner. Een groep taxichauffeurs uit het gebied heeft aangegeven de daklozen en ouderen gratis van en naar het restaurant te willen brengen. „Het gaat niet om religie, taal of cultuur. Het gaat om de gemeenschap”, zegt een van de managers, Irfan Can Genc tegen CNN. De 66 zitplaatsen in het restaurant zijn de gehele tweede kerstdag open om te komen eten. Genc hoopt dat andere restaurants en winkels een voorbeeld nemen aan hen. 

Minstens 13 doden bij explosies in Istanbul

Bij twee explosies in het Turkse Istanbul zijn zeker 13 mensen omgekomen. Dat melden Turkse media. Een bom ontplofte in de buurt van het stadion van de voetbalclub Besiktas. De andere explosie zou bij het Taksim-plein zijn, maar dat is niet bevestigd.    In het Besiktas stadion werd vanavond een wedstrijd gespeeld, maar deze was al twee uur afgelopen toen er explosies waren. Volgens Associated Press  snelde de politie naar het stadion toen daar grote rookpluimen te zien waren. Volgens getuigen waren er ook schoten te horen. Aanslag oproerpolitie Het doelwit zou een politiebusje zijn, meldt de zender NTV, waar een bom geplaatst was. Volgens de minister Suleyman Soylu zijn onder de gewonden vooral politiemensen. Het zou om een aanslag op de oproerpolitie bij het stadion zijn.  De explosies vonden plaats nadat het Turkse voetbalteam Besiktas bij een thuiswedstrijd tegen Bursaspor 2-1 won in de Turkish Super League. „Er wordt gedacht aan een autobom op de plek waar onze oproerpolitie stond. Het gebeurde na de wedstrijd bij de uitgang van de Bursaspor-fans exited", aldus Soylu tegen het Turkse Anadolu Agency.  Lucas Waagmeester, NOS-correspondent in Turkije, liet via Twitter weten dat er lichaamsdelen op de grond liggen. Het gebied rond het voetbalstadium is afgezet en er zijn vele hulpdiensten aanwezig. Ook vliegt een politiehelikopter boven het stadion.      Een politieagent bij het voetbalstadion waar explosies waren. Foto: EPA  

To the top