26 Oct

Kind gepest, school lijkt het niets te interesseren

Dagelijkse dilemma’s kunnen een grote rol spelen in ons leven. Kleine irritaties, grote ergernissen, lastige kwesties en serieuze problemen: Metro hoort graag hoe jullie daarmee om zouden gaan. Deze keer: pesten. Terwijl mijn stiefkind braaf alle hoofdsteden van Nederland uit z’n hoofd leert, bedenk ik me ineens wat een kind van 9 eraan heeft dat hij weet waar Arnhem en Maastricht liggen. Hij wordt gepest op school en dat is veel belangrijker in het leven van een klein ventje. Mijn stiefkind zit niet op voetbal. Hij houdt van paarden. En dan hoor je er in ons bekrompen dorp niet bij. De ’stoere’ kinderen uit zijn klas maken hem het leven zuur. Want hij is anders. Zou een school daar niet veel meer aandacht aan moeten besteden? Moet een school niet standaard als les ’sociale vaardigheden’ aanbieden? Leren dat niet iedereen hetzelfde is en dat dat juist goed is? Is dat niet veel belangrijker dan om te weten dat Lelystad de hoofdstad is van Flevoland („is dat dan weer een ander land?”).  Wat vind jij? 

Aha, dus dáárom val je op vakantie lastig in slaap

Na een lange vlucht, eindeloos wachten op je koffer en een vermoeiende taxirit naar je hotel is het zover: je hoofd raakt het kussen. Maar dan kan je onmogelijk slapen. Hoe komt dat toch? Lees ook: Reizen maakt gelukkiger dan dure, nieuwe spullen Wetenschapper en boekenschrijver Karl Kruszelnicki wijdt de ‘eerste-nacht-slaapproblemen’ aan de linkerhelft van onze hersenen. Die blijft namelijk gedeeltelijk actief om je te beschermen tegen gevaar... Slaaponderzoek Dokter Karl bespreekt het fenomeen in zijn nieuwe boek, The Doctor. Hij legt uit dat veel onderzoekers merken dat proefpersonen tijdens hun eerste nacht in een vreemde setting altijd erg slecht slapen. „De linkerhelft van de hersenen toont dan veel activiteit, zo zien we op beelden. En dat is bijzonder, want normaal worden bij mensen beide hersenhelften tegelijkertijd ‘moe’”, aldus de wetenschapper tegen The Sun. „Dit verklaart hoogstwaarschijnlijk ook waarom ouders door een enorme storm kunnen slapen, maar rechtop in bed zitten als hun pasgeboren kind een klein geluidje maakt.” Tips De slapeloosheid houdt je dus oplettend, maar is natuurlijk wél vervelend. Zeker als je de volgende dag nog flink wat van een stad wil zien of aan het werk moet. Dokter Karl tipt in zijn boek dat het handig is om je favoriete hoofdkussen mee te nemen op reis. „Ook is het verstandig om weg te blijven van de minibar en een normaal dagritme aan te houden”, zo adviseert hij.   Bron: Giphy  

Lady Gaga in Carpool Karaoke verovert internet

Er staat weer een nieuwe aflevering online van misschien wel ons meest favoriete onderdeel uit een programma uit de Verenigde Staten: Carpool Karaoke, uit The Late Late Show van talkshowhost James Corden.  Lees ook: Carpool Karaoke wordt een los programma Deze keer wist Corden wederom een megaster te strikken voor zijn show: Lady Gaga. Eerder had Corden onder andere sterren als Justin Bieber, Adele en Britney Spears te gast in zijn auto. Gaga, die er verrassend ‘normaal’ uitzag in de televisieshow, verzorgt op 5 februari 2017 de halftime show van de Super Bowl: een enorme eer, aangezien het bijna ieder jaar het bestbekeken programma op de Amerikaanse televisie is. Maar voordat het zover is, stapte ze in de auto bij Corden.  Doodsbange Corden Lada Gaga, die net haar rijbewijs gehaald heeft, mocht van Corden even achter het stuur kruipen. De zangeres zorgde daarmee voor hilarische beelden (en een doodsbange Corden). Hoe je de auto aan de praat krijgt? Dat wil Corden wel even uitleggen, waarna Gaga keihard wegscheurt en hem ook uitlegt dat ze de ‘handsignalen’ die er in New York moeten worden gegeven al aardig doorheeft, om vervolgens haar middelvinger als voorbeeld op te steken.  Bad Romance, Perfect Illusion, Edge of Glory… alle grote hits van Gaga kwamen langs in de show. Onze persoonlijke favoriet? De vertolking van Gaga’s nieuwste nummer ’Million Reasons’ (12:36 min), dat ze samen met Corden prachtig ten gehore brengt. Benieuwd naar de complete aflevering van Carpool Karaoke? De hilarische beelden staan nu online.     

'Miss IJsland moest afvallen om kansen te vergroten'

Miss IJsland stapte deze week uit de Miss Grand International-verkiezing. Ze werd namelijk door de organisatie aangemoedigd om ’s ochtends niet te ontbijten, enkel salades te eten en water te drinken. Dat pikte ze niet. Ze stapte direc tuit de race en schreef een open brief aan de organisatie, die het internet over ging.  De baas van de missverkiezing, Nawat Itsaragrisil, reageert nu. Volgens hem heeft zijn personeel Arna Yr Jónsdóttir inderdaad geadviseerd om haar kansen op de winst te vergroten. „Iedereen moet haar verbetering laten zien”, zegt hij tegen The Independent.  Lees ook: Miss IJsland ‘te dik’ voor verkiezing, stapt op Advies vragen Volgens Itsaragrisil vroeg de IJslandse aan de medewerkers van de verkiezing om advies om zo haar winkansen te vergroten. „Zij hebben geantwoord op basis van wat zij denken dat goed voor haar is. Zij vonden haar een beetje dik en adviseerden haar, met goede bedoelingen, om wat gewicht te verliezen."  Het advies is volgens de baas van de missverkiezing dan ook niet vreemd. Hij noemt het een 'normaal proces' om in de drie weken voorafgaand aan de show 'verbetering' te laten zien.    Itsaragrisil betreurt dat Jónsdóttir uit de race is gestapt. „Sinds de start van de verkiezing is zij iemand die zichzelf heeft laten zien en een goede persoonlijke heeft. Iedereen wilde graag met haar werken. Ze heeft een goede indruk gemaakt op het hele team."  Foto-incident Ondanks de goede impressie tijdens de verkiezing claimt Itsaragrisil dat de IJslandse miss niet altijd een eerlijk beeld van zichzelf heeft geschetst. Eerder in de competitie liet Jónsdóttir oude foto's van zichzelf zien aan Itsaragrisil. Op deze foto's, uit de tijd dat ze aan een andere missverkiezing meedeed, zag ze er volgens Itsaragrisil heel anders uit. „Daarop zag ze er slanker en mooier uit. Ik snap niet waarom ze dat deed."     

To the top