25 Aug

EasyJet-vlucht rechtsomkeert door ruzie cabin crew

Een slaande ruzie tussen het cabinepersoneel heeft ervoor gezorgd dat een toestel van EasyJet woensdag rechtsomkeert moest maken naar de gate. Het vliegtuig stond op het punt te vertrekken van Londen naar Belfast, maar de twee stewards werden het maar niet eens over een belangrijk onderwerp: het uitpakken van flesjes water voor de inzittenden. Dit meldt Metro UK.  Lees ook: Piloten EasyJet staken opnieuw De passagiers van de vlucht kregen het kleine drama natuurlijk wel mee en gelukkig was er een reiziger zo vriendelijk om ook de buitenwereld op de hoogte te brengen van de situatie. Dan Lobb, een Britse tv-presentator, blogde live over de ruzie op Twitter.        „Dit is een primeurtje. Mijn EasyJet-vlucht is teruggekeerd naar de gate omdat de cabine crew een ruzietje had! Een crewlid wordt van boord gezet. Vertraagd”, begon Lobb zijn liveblog. Hij hield zijn volgers nauwkeurig op de hoogte. Hij postte tussendoor ook nog even een foto van een steward die de passagiers vertelde wat er aan de hand was.   Vertraging Lobi kan er niet bij dat een vlucht die normaal gesproken een uur duurt, zoveel vertraging oploopt. En dat omdat het cabinepersoneel (volgens hem) niet met elkaar overweg kan. „Ze vinden elkaar gewoon niet aardig! Een meningsverschil over waterflesjes of zoiets”, antwoordt hij op de vraag van een volger of de stewards misschien dronken zijn.    Uiteindelijk werd de toestand te gortig en besloot de piloot terug te keren naar de gate, om daar de ruziënde personeelsleden te dumpen en te vervangen voor twee nieuwe. Lobi kreeg - nadat hij hierom vroeg - ook nog een reactie van EasyJet: „Veiligheid van onze passagiers is de prioriteit van EasyJet en om daarvoor te zorgen, moet ons personeel als een team kunnen werken.”   Het bedrijf bood tevens haar excuses aan de passagiers aan voor het ongemak. 

Held van Nice krijgt nieuwe scooter

De held van Nice wordt hij genoemd. Franck Saga gooide tijdens de aanslag in Nice zijn scooter onder de vrachtwagen van terrorist Mohamed Lahouaiej Bouhlel. Zijn heldendaad is donderdag beloond met een gloednieuwe tweewieler. Dat meldt Nice-Matin. Lees ook: Nieuwe scooter voor held van Nice Franck Saga Nadat Saga op 14 juli Bouhlel wilde stoppen toen hij op een mensenmassa inreed, werd een crowfundingsactie opgetuigd om Saga te bedanken voor zijn moed. „Franck probeerde met gevaar voor eigen leven om Mohamed Lahouiaej Boulhel te stoppen. Hij vertelde hoe hij erin slaagde om hem te vertragen, voordat de politie eraan te pas kwam”, schreven de initiatiefnemers eerder over de actie. Het streefbedrag was 9.000 euro maar dat werd ruimschoots overschreden. Dennis Carreaux van de regionale krant Nice-Matin en Laurent Lachkar, directeur van Piaggio Nice, overhandigden Saga de sleutels van zijn nieuwe aprilia.  Tijdens de Franse nationale feestdag reed Bouhlel in op een menigte op de boulevard van Nice. Saga bedacht zich geen moment en gooide zijn scooter voor de vrachtwagen om hem te stoppen. Dit had geen succes. Wel wist hij zich vast te klampen het voertuig en sloeg de dader in zijn gezicht. „Met alle kracht in mijn linkerhand, ook al ben ik rechts. Op zijn gezicht. Hij zei niets. Hij dook niet weg", zei Saga eerder. Hij hield er enkele blauwe plekken en een gebroken rib aan over. Franck, le héros du 14 juillet reçoit son... door nice-matin    

Verkiezingsprogramma PVV past op 1 A4'tje

Elf punten die uitgelegd worden op slechts 1 A4’tje. Zo ziet het verkiezingsprogramma van de PVV eruit. Niet bepaald onverwacht is hun belangrijkste punt gericht op de islam, of beter verwoord: op de de-islamering van Nederland.    Dat is dan ook punt 1 van het conceptverkiezingsprogramma. Waar de rest van de elf punten beknopt beschreven zijn, wordt de de-islamisering uitgebreid toegelicht. Volgens de PVV hebben miljoenen Nederlanders namelijk „schoon genoeg van de massa-immigratie en asiel, terreur, geweldig en onveiligheid.” 'Nederland moet weer van ons worden' „Ik ben ontzettend trots op het conceptverkiezingsprogramma. De PVV gaat de islam bestrijden, wil de grenzen sluiten, uit de Europese Unie en alle miljarden euro’s die we daarmee besparen teruggeven aan de bevolking. Mijn boodschap aan Nederland is: Nederland moet weer van ons worden”, aldus partijleider Geert Wilders in een verklaring op de website van de PVV.  Lees ook: PVV wil honden loslaten op stenengooiers Almere Vier jaar geleden sprak de PVV zich nog iets milder uit. Toen had de partij van Wilders het nog over een beperking van asielzoekers tot duizend per jaar en mochten er geen nieuwe moskeeën komen. In 2016 gaan ze voor de harde aanpak: „Nul asielzoekers erbij” en „alle moskeeën en islamitische scholen dicht.” 

Bartho Braat: Robinson is een heel gemeen programma

Bartho Braat had voor zijn deelname aan Expeditie Robinson nog nooit een aflevering gezien, maar toen hij dat ter voorbereiding onlangs wel deed, ontdekte hij dat het niet zomaar een tv-spelletje is. Dat vertelde de acteur donderdag tijdens de perspresentatie van het programma op het Noord-Hollandse eiland Pampus. Lees ook: Esther paste op dieren van Bertie tijdens Robinson  ,,Ik had het programma eigenlijk nog nooit gezien. Ik wist wel dat het iets met wegstemmen te maken had, maar eigenlijk is het een heel gemeen programma. Maar ja, daar moet je tegen kunnen.” Fysiek sterk De 65-jarige Braat is de oudste deelnemer ooit, maar zag totaal geen beren op de weg voor hij afreisde naar het Robinson-eiland in de Filipijnen. „Ik zag van te voren nergens tegenop, moet dat dan? Ik ben fysiek altijd sterk geweest, maar ik heb ter voorbereiding wel wat extra krachttraining gedaan. En een cursus klimmen gevolgd.” Van dat laatste toont hij het resultaat al direct in aflevering een, daar klimt hij ten overstaan van de jonge, fysiek fittere deelnemers in een palmboom om kokosnoten te plukken.

To the top