5 Dec

Dodental brand Oakland nu 30, blijft stijgen

Het dodental van een verwoestende brand in Oakland, Amerika blijft oplopen. Vrijdagavond liep een feest in een pakhuis dramatisch af, toen er tijdens het feest een grote brand ontstond. Er zijn inmiddels officieel dertig doden, maar dat aantal kan nog oplopen. Feest loopt dramatisch af: negen doden door brand Zondag werden er nog steeds lichamen uit het afgebrande gebouw gehaald. Volgens een woordvoerder van de brandweer is het de dodelijkste brand uit de geschiedenis van Oakland. Het verwoeste pakhuis wordt de komende dagen nog doorzocht. Autoriteiten vragen familie van vermisten om DNA af te staan, zodat de identiteit van slachtoffers onderzocht kan worden. Geen brandstichting Het is nog steeds onduidelijk of het gebouw waar de brand uitbrak was uitgerust met brandalarmen. Een chef van de dienstdoende brandweer vertelde aan ABC News dat de emotionele impact op brandweerlieden die de lichamen in het gebouw vonden enorm is. Na de eerste onderzoeken lijkt het erop dat de brand is ontstaan door kortsluiting of problemen met de elektriciteit en niet door brandstichting. Toen de brand begon, viel de elektriciteit uit. De enorme vuurzee blokkeerde de enige uitgang van het pakhuis, waardoor het voor de aanwezige mensen moeilijk was het gebouw te verlaten. Dankzij de brand stortte het dak van het pakhuis in, dat op de tweede verdieping van het pand viel. Volgens de pers waren er ten tijde van de brand zestig tot zeventig mensen in het pakhuis aanwezig.

David en Victoria Beckham verkopen 'te klein' huis

Goed nieuws voor de Beckhams. Victoria en David hebben hun huis verkocht. Volgens ingewijden zetten ze hun huis in LA, dat zo’n 28 miljoen euro waard is, geruime tijd geleden te koop, omdat ze zich zorgen maken over ruimtegebrek, meldt The Sun. Hebben: Victoria Beckhams gedragen spijkerbroek Het huis van de Beckhams – gekocht in 2007 - zou volgens The Sun zo’n 4000 vierkante meter zijn, maar dat is voor het stel, dat vier kinderen heeft, niet meer genoeg. Victoria en David willen een groter huis en vooral meer ruimte om het huis, zodat Brooklyn, Romeo en Cruz genoeg ruimte hebben om te voetballen. „Victoria en David maken zich al best een tijdje zorgen om het huis, vooral over de omvang”, vertelt een bron aan The Sun. „De tuin is te klein om te voetballen, dus moeten de jongens naar vriendjes om een balletje te kunnen trappen. Ook de eigen oprit is relatief gezien kort. Het huis is nu geruime tijd te koop en Victoria en David zijn actief op zoek naar een grotere plek.”   Het lijkt erop dat er nu enige haast achter die zoektocht zit, aangezien het huis volgens de bladen eindelijk een koper heeft: de steenrijke aandeelhouder Stan Kroenke. Kunnen de Beckham’s ook weer opgelucht ademhalen, zo voor de feestdagen. Reactie toevoegen

Bijzondere vierling geboren in China

Een 31-jarige vrouw uit China is bevallen van een ontzettend speciale vierling, meldt CCTVNews China. Lees ook: ... Het gaat namelijk om een eeneiige vierling, die vrijdag ter wereld kwam in Taiyuan, de hoofdstad van de Chinese provincie Shanxi. Hetzelfde Afkomstig van dezelfde bevruchte eicel, ontvingen die vier babymeisjes precies dezelfde chromosomen en genen. Daarom delen ze hetzelfde geslacht, hetzelfde uiterlijk, dezelfde bloedgroep en zijn ze zeer waarschijnlijk ook even intelligent en op psychologisch vlak gelijk. Volgens artsen is de kans dat je van een vierlang bevalt ongeveer 1 op 700.000. De kans dat je dan ook nog eens van een eeneiige vierling bevalt is nog vele malen kleiner, zo’n 1 op de 15 miljoen (!) en dus ontzettend zeldzaam. De eerste foto’s van het viertal gaan wereldwijd viral.

Dag

Lieve lezers (v/m)! Het viel de afgelopen jaren misschien niet op, maar ik ergerde me weleens aan hoe ‘onze’ politici onze vrijheden, onze democratie en ons land verkwanselden. Aan hoe politici werken. Aan de smerige spelletjes. Als het niet opviel: nou, het was zo. Ik word dus lijstrekker van een partij die het allemaal echt anders gaat doen. GeenPeil. Dat is uiteraard onverenigbaar met een nieuwscolumn in Metro, de krant, ‘Het Groene Monster’, waarvan ik al sinds 2002 zielsveel houd. Een krant die óók een gevestigde macht pijnigde, namelijk de zelfingenomen media-elite. Het was mooi. Dank! En tot ziens, elders.

To the top