25 Feb
Home Nieuws

The Weeknd maakt indruk met hoge noten in Ziggo Dome

Met monsterhits als Starboy, The Hills en I Can’t Feel My Face heeft R&B-zanger Abel Tesfaye, beter bekend als The Weeknd, binnen no time zijn weg naar wereldfaam gevonden. In november pakte de R&B-zanger het record 'meeste Spotify-streams op een dag' af van popster Justin Bieber en sinds het uitkomen van zijn Album ‘Starboy’ is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten. Lees ook: The Weeknd populairst tijdens Oud en Nieuw Vrijdag 24 februari was The Weeknd, met zijn allereerste wereldtournee Starboy: Legend of the Fall 2017, in Amsterdam. De Ziggodome was uitverkocht en zat bomvol met veelal jonge fans. Net na 21.00 uur is het zover: het lichtstuk middenin de zaal zakt langzaam naar beneden en de zanger stapt vanonder het podium naar boven. Zoals het een echte popster betaamt, breekt de zaal op dat moment in gillen uit. Foto: Bar van der Putten De eerste nummers worden positief ontvangen door het publiek, maar het is pas bij ‘Starboy’ dat de zaal echt losgaat. Toegegeven, de hitsingle is live nog veel sterker dan op de radio. De show mag dan vrij eentonig  zijn - geen flashy lichten, danseressen of vuurwerk - maar of The Weeknd die effecten nodig heeft is maar de vraag. Terwijl nummers als ‘I Can’t Feel My Face’ en 'In the Night' de revue passeren, weet The Weeknd namelijk flink indruk te maken met zijn vocalen. Geen enkele (hoge) noot gaat ernaast. Ondanks dat zijn interactie met het publiek blijft hangen bij de gewoonlijke ‘Hoe is het, Amsterdam?’ en een verwerking van onze hoofdstad in het nummer ‘Die for You’, weet de zanger het publiek te boeien. Want hoewel zijn stem en sensuele nummers wellicht beter op zijn plaats zijn in een intieme zaal of in een club, heeft de zanger in de Ziggodome laten zien en horen dat hij thuishoort op het podium. Foto: Bart van der Putten

Genomineerden Oscars verenigen zich tegen Trump

Zes genomineerden voor de Oscar voor beste buitenlandse film hebben zich in een statement gezamenlijk uitgesproken tegen president Donald Trump. De regisseurs spreken in een vrijdag gepubliceerde open brief hun afkeur uit over het ‘huidige klimaat van fanatisme en nationalisme’.  Unanieme afkeur „Namens alle genomineerden willen we unaniem en met klem onze afkeur uitspreken tegen het klimaat van fanatisme en nationalisme dat we vandaag de dag zien in de Verenigde Staten en in vele andere landen, onder delen van de bevolking en het ergst van allemaal, onder leidende politici”, opent het statement van de zes filmmakers.  Lees ook: Vijf dingen die je moet weten van de Oscars dit jaar De schrijvers van de brief - Martin Zandvliet uit Denemarken, Hannes Holm uit Zweden, Asghar Farhadi uit Iran, Maren Ade uit Duitsland en Martin Butler en Bentley Dean uit Australië - vinden dat er veel angst heerst doordat mensen worden onderverdeeld naar ras, religieuze overtuiging en seksuele oriëntatie. „Deze afscheidende muren houden mensen tegen iets simpels, maar fundamenteels, te ervaren, namelijk om te ontdekken dat we helemaal niet zoveel verschillen.” Symbool voor eenheid De regisseurs stellen dat het niet uitmaakt wie van hen zondag naar huis gaat met de Oscar voor beste buitenlandse film. „We weigeren te denken in termen van grenzen. We vinden dat er geen beste land, gender, religie of kleur is”, schrijft het zestal. „We willen dat deze award symbool staat voor eenheid tussen naties en de vrijheid van kunst.” „We dragen deze award op aan alle mensen, artiesten, journalisten en activisten die werken aan meer eenheid en begrip, en die de waarden van vrijheid van meningsuiting en menselijke waardigheid hoog in het vaandel hebben staan - waarden die nu meer beschermd moeten worden dan ooit”, eindigt het statement.

De juiste hoeveelheid alcohol maakt je knapper

Feestbeesten en carnavalsvierders opgelet! Zet de wijn en het bier maar vast koud. Volgens onderzoek maakt een alcoholisch drankje of twee je namelijk fysiek aantrekkelijker.  Hoewel bier en wijn niet bepaald bekend staan als schoonheidsdrankjes, werden mensen met een slokje op in een onderzoek van de Universiteit van Bristol in het Verenigd Koninkrijk toch beter beoordeeld op aantrekkelijkheid dan wanneer zij nuchter waren. In het onderzoek werden twintig mannelijke en twintig vrouwelijke studenten drie maal voor dezelfde achtergrond gefotografeerd. Op de eerste foto waren zij hartstikke nuchter, op het tweede kiekje hadden ze een kleine hoeveelheid pure alcohol achter de kiezen en op de laatste foto hadden ze twee keer zoveel alcohol gedronken.  Lees ook: Carnavallen onder de rivieren: tips voor de toerist De onderzoekers lieten de foto's vervolgens beoordelen door een groep mannen en vrouwen die geen druppel alcohol op hadden. Wat bleek: de hoogste cijfers werden toegekend aan de tweede foto waarop de studenten een klein beetje hadden gedronken. Teken van vruchtbaarheid Hoofdonderzoeker Marcus Munafo stelt dat het goed is te verklaren dat je knapper wordt van alcohol. Bier of wijn zorgt er namelijk voor dat de bloedvaten vlak onder je huid tijdelijk verdwijnen, waardoor de doorbloeding van bijvoorbeeld je wangen beter wordt. Zo kunnen er blosjes ontstaan.  „In het dierenrijk is een goede doorbloeding een teken van vruchtbaarheid”, vertelt Munafo. „Het zou goed kunnen dat mensen rode wangen ook opvatten als een positief seksueel signaal.” Daarnaast ontspannen je gezichtsspieren zich onder invloed van alcoholische versnaperingen. „Je komt daardoor wat losser over.” Ook ben je eerder geneigd om te (glim)lachen.  Het luistert nauw Maar let op: de hoeveelheid alcohol die je drinkt luistert erg nauw. Met te veel drank achter de kiezen, zijn de opfleurende effecten ver te zoeken. De derde foto's, waarop de proefpersonen meer dan de minimale hoeveelheid alcohol hadden genuttigd, werden minder goed beoordeeld.  Ofwel: wie mooi wil zijn, drinkt met mate. „Wanneer je te veel onder invloed bent, ga je waziger uit je ogen kijken en dat is juist minder aantrekkelijk”, legt Munafo uit. „Het geheim is dus: drink minimaal voor een maximaal effect.” Hoeveel dan precies? Welke hoeveelheid alcohol precies aantrekkelijk maakt, verschilt per persoon. In het onderzoek werden de mensen met 0,4 gram alcohol per kilogram lichaamsgewicht het meest aantrekkelijk gevonden. Voor iemand die 75 kilogram weegt staat dit gelijk aan 250 milliliter wijn (twee glazen) en 750 milliliter bier (tweeënhalf glas). Proost!

To the top