27 Aug

Schipbreukelingen gered door hulproep op strand

Twee gestrande zeelieden zijn wonderwel gered uit hun precaire situatie, nadat het tweetal de letters SOS op het strand had getekend. Dat meldt CNN. De noodkreet werd eerder deze week opgemerkt door een vliegtuig van de Amerikaanse marine, dat tijdens een routinevlucht over het verlaten eiland in Micronesië vloog. Vervolgens werd door de crew de kustwacht van Guam gealarmeerd, die direct een reddingsoperatie op touw zette. Bekijk ook: Schipbreukelingen gered door noodoproep met bladeren Dat leidde ertoe dat de twee aangespoelde zeelieden na acht dagen op het onbewoonde eiland gered konden worden. Volgens de autoriteiten wisten de twee te overleven „met een minimum aan proviand en geen medische materialen”. Foto: US Navy Foto: US Navy Zoektocht Er was overigens al zeven dagen gezocht naar het koppel, dat op 19 augustus verdween tijdens de oversteek van het eiland Weno naar Tamatam. Met vliegtuigen en boten werd een gebied van 42.000 km² uitgekamd, maar zonder resultaat. De identiteit van de schipbreukelingen is niet bekend gemaakt.  

Zuid-Koreanen moeten beter hun best doen in bed

Meer inwoners, dat is precies wat ze nodig hebben in Zuid-Korea. En wat is de makkelijkste manier om daarvoor te zorgen? Inderdaad, meer baby’s maken. De overheid van het Aziatische land wil de vergrijzing en de lage geboortecijfers tegengaan. Dit meldt Korea Times.  Lees ook: Turnsters Noord- en Zuid-Korea maken vrolijke selfie De overheid spreekt over noodmaatregelen om de bevolking 'aan het werk' te zetten. De Zuid-Koreanen krijgen van hun leiders financiële hulp om een gezin te starten. Ze kunnen dit bijvoorbeeld besteden aan vruchtbaarheidsbehandelingen. Ook extra vrije dagen voor nieuwbakken vaders moeten ervoor zorgen dat er meer animo komt voor het op de wereld zetten van nieuwe kinderen  Maatregelen ,,De Zuid-Koreaanse overheid komt met deze maatregelen, omdat we zo wanhopig zijn om de huidige geboortecijfers omhoog te krijgen”, aldus Chung Chin-youb, minister van volksgezondheid. De overheid trekt 51 miljoen euro uit voor de maatregelen.  Sinds 1960 zijn de geboortecijfers van Zuid-Korea al aan het dalen. Dit jaar was er in vergelijking met vorig jaar zelfs een afname van 5,3% in de geboorte van kinderen in Zuid-Korea.  Lees ook: Politie wast baby van beschonken bestuurder Het land is overigens niet het eerste dat aan de bel trekt vanwege lage geboortecijfers. In Denemarken werd een campagne opgezet om de bewoners samen in bed te krijgen. De Deense methode was om stellen op vakantie te sturen, omdat uit onderzoek bleek dat de Scandinaviers op vakantie 46% meer seks hadden dan normaal. De campagne had effect: in de afgelopen maanden werden 1200 baby's meer geboren dan in dezelfde periode in 2015.

Tiener in 2 jaar van hulpje naar directeur

De meeste tieners zijn allang blij met een krantenwijk of een bijbaantje bij de supermarkt, maar het kan natuurlijk altijd ambitieuzer. Dat bewijst de 17-jarige Yanno Luijendijk uit het Zuid-Hollandse Oudenhoorn, zo weet het Algemeen Dagblad. Luijendijk wordt over twee weken namelijk directeur van het bedrijfje in Zuidland waar hij twee jaar geleden begon als hulpje. En ondanks dat de knul dan enkele werknemers onder zich heeft, blijft hij nuchter. „Het enige lastige is dat ik er steeds naartoe moet fietsen'', zo stelt hij. Lees ook: Tiener vliegt gratis na hacken vliegtuigmaatschappij De tiener zit op een mbo in Spijkenisse. Hij wil ICT-netwerkbeheerder worden. Een tijdje geleden vroeg zijn 32-jarige baas of hij de winkel niet kon overnemen. Zijn ouders leenden hem geld en de overname is een feit. Tiener-tycoons De jonge magnaat valt overigens in het niet bij de spraakmakende Britse tiener Robert Mfune. Die 19-jarige jongen werkte zich in drie jaar namelijk op tot loopjongen tot miljonair. Mét bijbehorend wagenpark.   Ook de 16-jarige Benjamin Kapelushnik was er vroeg bij. Hij bouwde zelfstandig een schoenenimperium op en mag zich tegenwoordig - naast miljonair - de Sneaker Don van de sterren noemen. In zijn klantenbestand staan onder meer klinkende namen als DJ Khaled en Chris Brown.    

Laatste keer zomerdrukte op de Europese snelwegen

De Europese snelwegen staan dit weekend voor de laatste keer vol met files vanwege het vakantieverkeer. Dit meldt de VID. De massa auto’s op de snelwegen zullen er voor het laatst deze zomer rijen dik staan. Op zich is dat goed nieuws, maar voor de mensen die in de file staan, is het afzien. Vooral in Frankrijk, omdat het daar snikheet is. Op meerdere plekken in het land werd door de plaatselijke weerdiensten code oranje afgegeven vanwege temperaturen die opliepen tot 38 graden.   Nederlanders keren weer huiswaarts. Bijna alle schoolvakanties lopen op hun eind. In het midden zijn ze alweer een week naar school geweest. Sommige scholieren hadden echter geluk en werden verrast met het tropenrooster vanwege het warme weer dat afgelopen week eindelijk ons land bereikte. Lees ook: Lange 'Verstappenfiles' op weg naar circuit Spa Het noordelijk gedeelte van ons land moet maandag weer aan de bak, terwijl de zuiderlingen nog een week van hun vrijheid kunnen genieten. De meeste files die nu op de wegen staan, lopen naar het Noorden. In totaal werd er zaterdagmiddag zo’n 500 kilometer file op de Franse wegen geteld.

To the top