28 Jul

Wielerbond UCI weert zes Russen uit Rio

AIGLE - Zes niet bij naam genoemde wielrenners uit Rusland mogen niet deelnemen aan de Olympische Spelen. Dat heeft de internationale wielrenunie UCI bepaald na onderzoek. Aanleiding is het besluit van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) dat de sportbonden Russische sporters moesten onderzoeken op een dopingverleden of banden met het dopingsysteem. Elf wielrenners - baan, weg, mountainbike of fietscross - kunnen wel naar Rio afreizen, liet de UCI donderdag weten.

Welsh meisje opgesloten en kaalgeschoren door vader

Een meisje dat opgroeide in Wales werd jaren geleden door haar vader meegenomen naar Saoedi-Arabië, omdat hij het niet eens is met haar verwesterde levensstijl. Hij vreest voor haar toekomst en is niet bereid haar terug te sturen naar haar oude woonplaats in Swansea. In Groot-Brittannië wordt nu door juristen aan de bel getrokken. Dit meldt Telegraph.   Amina Al-Jeffery wordt gevangen gehouden in haar vaders huis, waar ze werd kaalgeschoren, mishandeld en uitgehongerd. Amina is een van de negen kinderen van Mohammed Al Jeffery, die voor haar geboorte al naar Swansea verhuisde. Een van haar zusjes zegt dat haar verteld is dat Amina een kwaadaardig meisje is en dat haar vader haar opsluit omdat ze een jongen gekust zou hebben. Plassen in een bekertje Mohammed zou haar jarenlang hebben opgesloten in een kooi, wat inmiddels niet meer gebeurt. Wel is het voor Amina verboden het huis te verlaten of de telefoon of internet te gebruiken. Bovendien is ook de badkamer verboden toegang en zou ze in een bekertje moeten plassen. In Groot-Brittannië vrezen advocaten voor Amina's veiligheid. Haar vader probeert haar in Saoedi-Arabië te houden en heeft daarbij financiële hulp gekregen van de overheid. In het hoger gerechtshof in Londen is een openbare zitting gaande, waarin de zaak besproken wordt. Het is onduidelijk of Amina’s advocaten haar op een veilige plek kunnen krijgen. De rechter heeft gezegd dat het op dit moment het beste is om haar naar het Britse consulaat in Saoedi-Arabië te brengen.  Lees ook: Peuter drie dagen opgesloten met dode moeder „Ze is een doorsnee meisje uit Wales en heeft nog steeds een Welsh accent. Ze wil terug naar huis, waar ze de controle over haar eigen leven terug kan krijgen en haar eigen keuzes kan maken”, vertelt advocaat Anne-Marie Hutchinson. Mohammed Al-Jeffery voelt zich volgens zijn advocaten verplicht om zijn dochter te controleren, dus ook haar vrijheid.

Max Verstappen verkent de boel op de fiets

Na een hectische week voor de familie Verstappen met de vermeende mishandeling van opa Frans door vader Jos, zijn vanaf nu alle ogen weer gericht op (klein)zoon Max. Zondag staat de Grand Prix van Duitsland in Hockenheim op het programma. Lees ook: Max Verstappen keert terug op vruchtbare bodem Na zijn teleurstellende vijfde plaats vorige week in Boedapest op de Hungaroring is de Nederlander gebrand op een beter resultaat in de Duitse GP. Om de baan te verkennen pakte de Red Bull-coureur donderdagmiddag de oer-Hollandse fiets.  Samen met twee medewerkers van Red Bull reed de coureur alvast zijn langzaamste rondje van dit weekeinde. De mannen die meefietsten met Verstappen deden dat heel suf met fietshelmpje op, maar een Nederlander fiets uiteraard niet met een helm op, dus reed Max zijn rondje met alleen een petje op. 

Deze reuze avocadoburger slaat alles

Het geluk van de doorgewinterde avocadoliefhebber kan waarschijnlijk niet op bij het zien van bovenstaande foto. Waarom zou je een hamburger op een broodje doen als het ook op een avocado kan? Lees ook: Dit zijn de 7 handigste avocadogadgets Wie wel eens een burger met avocado bestelt, komt vaak van een koude kermis thuis. Koks springen doorgaans zuinig met avocado om. Dat gaat niet op voor deze burger, ontwikkeld door de Nederlandse Colette Dike van Fooddeco (de dame met dat waanzinnige schiltalent). Deze avocado liefhebbende blogger verving het broodje voor haar favoriete groene vrucht.  De burger is overigens helemaal veganistisch, bestaande uit kikkererwten, vega mayo en geroosterde maïs, tomaat en een beetje sla.        

Man die kind doodreed, reed 50 km/u te hard

De 18-jarige man uit Breda die op Koningsdag de 3-jarige Nassim Douiri doodreed, heeft veel te hard gereden. Tot dat voorlopige oordeel kwam het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in de rechtbank in Breda donderdag.  Lees ook: Doodrijder Nassim (3) ontkent te hard rijden Na technisch onderzoek bleek dat de man 80 kilometer per uur reed, terwijl er slechts 30 km/u werd toegestaan. Eerder ontkende de verdachte nog te hard gereden te hebben. Dat liet zijn advocaat Joris van ’t Hoff aan Omroep Brabant weten: „Dat komt niet overeen met de verklaring van mijn cliënt. Hij zegt dat hij zich aan de snelheidslimiet heeft gehouden.” Klopjacht Op Koningsdag werd de peuter aangereden en tientallen meters door de auto meegesleurd. De verdachte reed na de aanrijding door. Na een vijf uur durende klopjacht meldde hij zich toch bij de politie in Mijkenbroek. De man werd in februari 18 jaar en had dus nog niet zo lang zijn rijbewijs. Volgens Van ’t Hoff had zijn client spijt van zijn daad. „Hij voelt zich vreselijk en is geschrokken van alle gebeurtenissen."  

To the top