27 Sep

Scholier (14) opgepakt voor dreiging schietpartij

Een 14-jarige scholier van het Stedelijk College in Zoetermeer is dinsdagavond aangehouden. Hij postte vandaag een bericht op het online anime-forum 4Chan, waarin hij zegt dat hij woensdag zeven klasgenoten door hun ‘armen, benen en hoofd’ zal schieten. De jongens zouden hem regelmatig gepest hebben. Momenteel zit de jongen op het bureau, meldt de politie. Dreiging Het is nog onduidelijk hoe serieus de dreiging is. De woordvoerder van de politie geeft aan dat de 14-jarige scholier met zijn ouders op het bureau zit voor verhoor. Dinsdagmiddag postte hij een bericht op het anime-forum 4Chan dat hij het gepest van zijn klasgenoten meer dan zat is. De bestuursvoorzitter, Peter Reenalda, hoopt dat de dreiging een pesterij is, meldt het AD. Het is nog niet duidelijk of er morgen les wordt gegeven. 'Smeken om genade' De zeven jongens die hem pestten zouden homoseksuele pornografische afbeeldingen met zijn naam erop hebben geprint en ze zouden zijn telefoon hebben afgepakt. In het bericht zegt de scholier dat hij deze jongens zou ‘laten smeken om genade’ als hij ze in hun ‘armen, benen en als laatste hun hoofd’ zou schieten. Nu populair: ... Hij stelt ook een vraag over wat de beste manier zou zijn om de jongens te straffen. Hij geeft drie opties: 1: Een meisje uit de klas kidnappen en martelfoto’s rondsturen. 2: De zeven pestkoppen met een Glock afschieten. 3: Een massale schietpartij laten plaatsvinden op school. Er wordt nu onderzocht of hij de bedreiging zelf online heeft gezet of dat iemand anders het bericht op de site heeft geplaatst.

Sam Allardyce ontslagen als bondscoach van Engeland

De Engelse voetbalbond FA heeft dinsdagavond bondscoach Sam Allardyce ontslagen. Aanleiding voor de maatregel is een onthullende reportage van The Daily Telegraph over corruptie en fraude in het Engelse topvoetbal. „Onaanvaardbaar”, noemde de FA het gedrag en de uitlatingen van Allardyce. Lees ook: FA doet onderzoek naar betrapte bondscoach Allardyce Maandagavond laat kwamen de eerste berichten naar buiten dat de 61-jarige Brit voor een verborgen camera van twee undercoverjournalisten dubieuze uitspraken had gedaan over onder meer illegale transferpraktijken, zijn voorganger Roy Hodgson en de mentale weerbaarheid van de Engelse internationals. Een dag later bleek de forse imagoschade voor 'Big Sam' niet meer te herstellen. Lees ook: Allardyce trapt niet als enige in undercoveracties Volgens Allardyce is het besluit om de samenwerking te verbreken in onderling overleg genomen. „Ik ben diep teleurgesteld dat het zo heeft moeten lopen”, liet hij weten in een verklaring. „Ik heb aan bestuursleden van de FA recht uit mijn hart mijn oprechte excuses aangeboden voor mijn gedrag. Ik besef dat sommige uitspraken van mij voor schaamte hebben gezorgd. Daar heb ik spijt van.” 67 dagen in dienst Allardyce werd na het EK afgelopen zomer in Frankrijk aangesteld en is slechts 67 dagen in functie geweest. De voormalige coach van Bolton Wanderers, West Ham United en Sunderland sprak na zijn benoeming als bondscoach van een droombaan. Hij liet zich echter verschalken door enkele undercoverjournalisten, die zich bij 'Big Sam' voordeden als rijke Aziatische ondernemers die flink wilden verdienen aan transfers van voetballers. Tips en trucs De nietsvermoedende Allardyce ging gretig op de diverse gespreksonderwerpen in en kwam onder meer met diverse tips en trucs om de internationale regels te omzeilen ten aanzien van transfers waarbij naast twee clubs nog een derde partij is betrokken ('third party ownership'). De ontmaskerde bondscoach wilde om te beginnen een bedrag van 400.000 pond (zo'n 462.000 euro) voor zijn adviezen ontvangen. Bij de FA kon hij rekenen op een jaarsalaris van 3,5 miljoen euro. Lees ook: Sam Allardyce heeft hebzucht als drijfveer Onder leiding van Allardyce begon Engeland met een zege in en tegen Slowakije (0-1) aan de WK-kwalificatie. De Britse ploeg speelt in groep F op 8 oktober thuis tegen Malta en drie dagen later uit tegen Slovenië.

Voor het eerst model met hoofddoek in Playboy

De Amerikaanse editie van Playboy gaat voor het eerst foto's van een model met een hijab in het blad plaatsen. De Amerikaanse journaliste Noor Tagouri (22) zal in het oktobernummer van het meest bekende naaktblad ter wereld verschijnen.  Lees ook: Saoedisch meisje (15) bedenkt emoticon met hoofddoek Tagouri hoopt hierdoor mensen met ideeën over 'hoe mensen zouden moeten zijn en hoe mensen zouden moet leven' uit te dagen. Bij haar hoef je niet aan te komen met het idee dat moslimvrouwen 'onderdanig' zijn en 'onderdrukt' worden, daar wil de journaliste namelijk niets van weten. Zij is van mening dat haar hoofddoek haar als vrouw juist sterker maakt.    Hoewel veel mensen de beslissing van Tagouri toejuichen, schiet de shoot ook veel mensen in het verkeerde keelgat. Veel moslimvrouwen gebruiken hun hoofddoek als middel om als persoon te worden beoordeeld in plaats van als lustobject. Een samenwerking met een blad als Playboy, dat draait om lustobjecten, druist dwars tegen dat ideaal in.  "Steun elkaar" Daar trekt de 22-jarige zich echter weinig van aan. „Leef je leven en moedig anderen aan hetzelfde te doen”, zegt zij tegen BBC. „Steun elkaar. We moeten leven voor de tienduizenden die ons voor gingen en het ons makkelijker hebben gemaakt, maar ook voor de tienduizenden die na ons zullen komen, zodat we nog meer kunnen overwinnen.”   De grote droom van Tagouri is om de eerste nieuwspresentator met een hoofddoek te worden op de commerciële televisie in de Verenigde Staten. Op dit moment werkt ze voor Newsy, een Amerikaans nieuwsvideonetwerk. Ook heeft ze haar eigen vlogkanaal op YouTube.

To the top